Αντίστροφη μέτρηση για το Cosmopolis 2019 | Αναλυτικό πρόγραμμα

Αντίστροφη μέτρηση για το Cosmopolis 2019.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7), η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, παρουσίασαν, μαζί με τους συνεργάτες τους από τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το πλούσιο για άλλη μια χρονιά πρόγραμμα του εν λόγω πολιτιστικού θεσμού.

Mε 244 χορευτές και μουσικούς μουσικοί εννιά χώρες, σε συνδυασμό με πολλές ακόμη δράσεις, θα ζωντανέψουν την συνοικία της Παναγίας, στο πλαίσιο του 12ου Kavala International Festival COSMOPOLIS, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Δ. Τσανάκα:« Είμαι χαρούμενη που επί της θητείας μου ξεκίνησε και πάλι η αναβίωση αυτού του έθνικ φέστιβαλ κι ελπίζω να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, ακόμη πιο ανανεωμένο και με περισσότερη όρεξη από όλους»

«Η μέχρι σήμερα ιδιαίτερα πετυχημένη διοργάνωση του COSMOPOLIS επιβεβαιώνει περίτρανα αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό θεσμό, με ευρεία αποδοχή σε όλη την περιφέρειά μας κι όχι μόνο. Έναν θεσμό, ο οποίος αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και επισκέπτες. Η φήμη του ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής επιβεβαιώνοντας ότι η μεγάλη γιορτή των πολιτισμών και των χρωμάτων δημιουργεί δυνατές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Είμαι χαρούμενη που επί της θητείας μου ξεκίνησε και πάλι η αναβίωση αυτού του έθνικ φέστιβαλ κι ελπίζω να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, ακόμη πιο ανανεωμένο και με περισσότερη όρεξη από όλους. Το φετινό COSMOPOLIS ανοίγει και πάλι την αγκαλιά του για να μας χωρέσει όλους. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος η μεγάλη προσέλευση του κοινού θα αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και μεγαλύτερα από αυτά που μας χωρίζουν. Στο φετινό COSMOPOLIS την πρώτη μέρα τουλάχιστον θα παρευρίσκεται στην Καβάλα και ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης, ο οποίος έρχεται μια μέρα πριν την έναρξη του φεστιβάλ για να γιορτάσουμε τα είκοσι χρόνιας φιλίας και κανονίσαμε έτσι τις ημερομηνίες, ώστε να συμπίπτουν μαζί με το φεστιβάλ και να το παρακολουθήσουν», τόνισε στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας.

Η Αναστασία Ιωσηφίφου από την πλευρά της υπογράμμισε: «Το Cosmopolis είναι το πολυαγαπημένο παιδί της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Νομίζω ότι η αναβίωση από την διοίκηση της κ. Τσανάκα δικαίωσε το COSMOPOLIS. 4η χρονιά αναβίωσης και στο σύνολο 12η χρονιά, καθώς είχε αρχίσει το 2000 με κάποιες παύσεις ενδιάμεσα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού φεστιβάλ είναι ότι τιμούμε τις περιοχές με τις οποίες έχουμε αδελφοποιηθεί. Θα είναι από την περιοχή Σεν Ζεν της Κίνας με επίσημη αποστολή, από το Durham των ΗΠΑ και από τη Γκράτισκα της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας με συγκρότημα επίσης».

Στο φετινό Cosmpolis θα μετέχουν οι ΗΠΑ (βόρεια Καρολίνα), η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας, η Ουγγαρία, η Βραζιλία, ο Παναμάς, η Κίνα, η Ουκρανία, η Κολομβία και από την Ελλάδα το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα αρχίσει με την καθιερωμένη παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων το πρωί της 18ης Ιουλίου, με κατάληξη στον δημοτικό κήπο, ενώ την τελετή έναρξης στην Παναγία θα παρουσιάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης. Για μια ακόμη χρονιά το Cosmopolis θα περιλαμβάνει χορούς, συναυλίες, γεύσεις, σινεμά, παιδοκοσμόπολις, street bazzaar, workshops, δρώμενα, εκθέσεις, ΜΚΟ. Μέγας χορηγός θα είναι και φέτος η COSMOTE, η οποία από τις 5.000 ευρώ που έδωσε πέρυσι, θα δώσει φέτος 7.000 ευρώ.

 

Απάντηση