«Χρυσός πυρετός» | Κυνηγούν χαμένους θησαυρούς και στην βόρεια Ελλάδα

Χρυσοθήρες που έχουν “μεταλλαχθεί” σε σύγχρονους Ιντιάνα Τζόουνς, οργώνουν τη χώρα από τη Δύση έως την Ανατολή και από τον Βορρά έως τον Νότο, ακολουθώντας παλιές ιστορίες και θρύλους. Ψάχνουν απόκρημνες σπηλιές, ανοίγουν λάκκους σε μονές και ξωκλήσια, τρυπούν γεφύρια και γκρεμίζουν παλιά κτίρια σε μια προσπάθεια να βρουν σεντούκια με λίρες από την Τουρκοκρατία, μπαούλα με χρυσάφι από την Κατοχή και αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας.

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με την Espresso, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης ενέκρινε ακόμη μία άδεια: “Η επέμβαση επί ιδιωτικής δασικού χαρακτήρα έκτασης στον Χορτιάτη για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού από οκτώ άτομα και η ανασκαφή σε περιοχή έκτασης περίπου 20 τ.μ. θα διαρκέσει πέντε ημέρες”.

Λίγο νωρίτερα είχε χορηγηθεί από την ίδια διοίκηση άδεια σε άλλα πέντε άτομα για έρευνες ανεύρεσης θησαυρού στη Δράμα. Τους τελευταίους μήνες έχουν χορηγηθεί άδειες στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλίας, που βρίσκεται στις “δημοφιλέστερες” περιοχές των χρυσοθήρων.

Έχουν ψάξει στα Τρίκαλα δεκάδες φορές αναζητώντας τον θησαυρό του Αλή Πασά στον Βόλο ψάχνοντας τα πεντόλιρα του Τούρκου Σαμπάν Αγά αλλά και τα σεντούκια με λίρες και τα τιμαλφή της Χάμκως, της μητέρας του Πασά των Ιωαννίνων κ.α.

Απάντηση