Χατζηδάκης | Δεν κάναμε καμία αύξηση στα πάγια της ΔΕΗ – Η ΝΔ έχει ρυθμίσει τις οφειλές της, έχει δύο δόσεις ακόμα

“Στη ΔΕΗ έκαναν ότι μπορούσαν για να την φέρουν στο χείλος του γκρεμού. Δεν είναι θέμα κομματικού φανατισμού, όταν ο ορκωτός ελεγκτής έρχεται και λέει ότι η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας τους επόμενους μήνες, τι άλλο να πω εγώ;” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών” απάντησε “Κάνει δικούς της υπολογισμούς η εφημερίδα μη βλέποντας τη συνολική εικόνα. Εάν δεν είχαμε τη μείωση του ΦΠΑ που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αν δεν είχαμε τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ που κάναμε εμείς γιατί βρήκαμε ένα μαξιλάρι 200 εκατ. σε αυτό τον λογαριασμό, που είναι αυτά που πληρώνουμε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αν δεν είχαμε αυτά τα δύο προφανώς θα μιλάγαμε για τέτοιες αυξήσεις που λέει η εφημερίδα. Αλλά, εμείς εξισορροπούμε τις αυξήσεις που έγιναν για το ταμείο της ΔΕΗ με αυτές τις δύο μειώσεις, έτσι ώστε για τον καταναλωτή να είναι ίσα βάρκα ίσα νερά”.

“Δεν είναι το χόμπι μου να αυξάνω τιμολόγια” ανέφερε. “Στα πάγια δεν αυξήσαμε τίποτα. Είναι πολύ κάτω στα πάγια η ΔΕΗ. Δεν έχουμε κάνει καμία αύξηση στα πάγια. Έχουμε κάποιες καταργήσεις εκπτώσεων στις μέσες τάσεις” πρόσθεσε o κ. Χατζηδάκης.

“Αν δεν υπάρχει ΔΕΗ, δεν θα υπάρχει ενεργειακό σύστημα της χώρας. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στην οποία όλοι βάζουν πλάτη, και η κυβέρνηση αν θέλετε που πληρώνει το δικό της κόστος” τόνισε.

“Το δημόσιο δεν οφείλει τόσα πολλά στη ΔΕΗ. Η ΝΔ έχει ρυθμίσει τις οφειλές της στη ΔΕΗ, έχει ακόμα δύο δόσεις να πληρώσει των 6.000 ευρώ η κάθε μία, μία τον Σεπτέμβριο και μία τον Οκτώβριο και κλείνει. Ούτε το δημόσιο οφείλει πολλά, βασικά οφείλουν οι περιφέρειες και οι δήμοι. Εκεί είμαστε σε επαφή για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν. Τα μισά από τα οφειλόμενα στη ΔΕΗ τα χρωστάνε 60.000 άνθρωποι ή φορείς, εκεί θα δοθεί η έμφαση” συμπλήρωσε.

Απάντηση