Φοιτητική στέγη στην Καβάλα: Ενοικίαση με… προθεσμία λόγω Airbnb

Από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση άρχισε η προσέλευση των γονιών και φοιτητών στα μεσιτικά γραφεία της Καβάλας και οι… αναδρομές στις αγγελίες του διαδικτύου, ενώ κάποιοι άλλοι επιχειρούν κατά μόνας την εύρεση φοιτητικής στέγης.

Οι περισσότεροι προτιμούν τα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, αλλά και την περιοχή του ΤΕΙ ΑΜ-Θ (Διεθνούς, πλέον, Πανεπιστημίου Ελλάδος), αναζητώντας σπίτια καινούργια και επιπλωμένα.
Οι τιμές κυμαίνονται από 140 ευρώ για μικρά στούντιο και σπίτια μακριά από το κέντρο, ενώ μέχρι 270 ευρώ φτάνει το ενοίκιο για πλήρως επιπλωμένα καινούργια διαμερίσματα.

Ενοικίαση με… προθεσμία λόγω Airbnb
Φέτος, όπως και πέρσι, οι φοιτητές καλούνται να συμφωνήσουν και με το… επίκαιρο αίτημα των ιδιοκτητών να ξενοικιάσουν το σπίτι με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου και να επανέλθουν σε αυτό από τον Σεπτέμβριο, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να το διαθέσουν για βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb).

Πολλοί δε παρατηρούν ότι αυτό το «νεόδμητο» τουριστικό φαινόμενο -το οποίο σε άλλες περιοχές, όπως στη Ρόδο και στην Κρήτη εφαρμόζεται εδώ και χρόνια– είναι η αιτία να ανέβουν οι τιμές στα ενοίκια, αλλά και να μη βρίσκουν εύκολα σπίτι οι φοιτητές, ωστόσο φέτος αυτές οι δυσκολίες φαίνεται ότι είναι πιο περιορισμένες.

πηγή | kavalapost.gr

Απάντηση