Τα σενάρια για τον «χαμένο» οπλισμό στη Λέρο – Μετέφεραν νάρκες και αντιαρματικά από… θαλάσσης!

Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί και ουδείς μπορεί να το στοιχειοθετήσει. Ωστόσο όλοι ανησυχούν όταν σκέφτονται ότι αυτό που έγινε στη Λέρο, υπάρχει ενδεχόμενο να αποδειχτεί σε «Σικούριο του Αιγαίου».

Πηγή: militaire.gr
Ποια είναι τα στοιχεία που προκαλούν πολύ μεγάλο προβληματισμό στις αρχές;

Τα δύο αντιαρματικά όπλα που εκλάπησαν προφανώς προβληματίζουν. Όμως υπάρχει και μεγαλύτερος πονοκέφαλος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον αριθμό των ναρκών κατά προσωπικού που «χάθηκαν» από τις αποθήκες της ναυτικής βάσης στη Λέρο. Δεν θα αναφέρουμε τον αριθμό. Απολύτως δικαιολογημένα προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις αρχές.

Έχει διαπιστωθεί επίσης η απώλεια οπλοβομβίδων και πυρομαχικών 7,62 χιλιοστών.

Επίσης έχουν κλαπεί και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκρήξεις, όπως βραδύκαυστα ειδικά φιτίλια και αμυντικές χειροβομβίδες.

Το πότε εκλάπησαν όλα αυτά τα υλικά θα προσδιοριστεί ελπίζουμε από τις ανακρίσεις. Ωστόσο αυτά που γράφονται ότι δήθεν ο τελευταίος έλεγχος στις αποθήκες της Λέρου έγινε στις 31 Δεκεμβρίου, δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο έκτακτοι έλεγχοι μέσα στο 2019 και είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη αποθήκη ελεγχόταν.

Τα υλικά αυτής της αποθήκης αφορούσαν σε συγκεκριμένη μονάδα των ΕΔ και ήταν αποθηκευμένα σε ειδικό χώρο των αποθηκών, οι οποίες έχουν συναγερμό και κάμερες! Πρόκειται για αποθήκες “χωμένες” στη γη, οι οποίες μπορούν να “παραβιαστούν” όπως αναφέρουν όσοι τις έχουν επισκεφθεί, “μόνο από μέσα”.

Γι’ αυτό και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους εντός της μονάδας. Για την οποία θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την επαρκή στελέχωση της.

Πως μπορεί να βγήκαν όλα αυτά από τη ναυτική βάση; Το πιθανότερο σενάριο λέει ότι η «έξοδος» των αντιαρματικών, των ναρκών κι όλων των άλλων πυρομαχικών έγινε από τη θάλασσα.

Οι αποθήκες στις οποίες έγινε η κλοπή δεν απέχουν πολύ από τη παραλία. Τα υλικά που εκλάπησαν δεν είναι ούτε ιδιαίτερα βαριά, ούτε μεγάλα σε όγκο. Η μεταφορά τους δεν θα ήταν πρόβλημα.

Απάντηση