Στις 17 Ιουλίου η ορκωμοσία των νέων βουλευτών

Νωρίς σήμερα το πρωί ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης παρέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το 99,86% της ενσωμάτωσης, καθώς απομένουν να ενσωματωθούν μόνο κάποια τμήματα ετεροδημοτών.

Ο κ. Ρουπακιώτης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι στα Εξάρχεια και ειδικότερα στο συγκεκριμένο τμήμα όπου υπήρξε το περιστατικό με την κλοπή της κάλπης θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή επαναληπτικές εκλογές.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα προκύψει στο συγκεκριμένο τμήμα δεν θα επηρεάσει τη δύναμη των κομμάτων ή την εκλογή βουλευτή.

Παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ευχαρίστησε τον κ. Ρουπακιώτη για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση των διαδικασιών. «Δεν υπήρχε σκιά και όλα έγιναν άψογα», τόνισε.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της η Βουλή θα ανοίξει ξανά στις 17 Ιουλίου για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών ενώ αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου της Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Απάντηση