Σκόπια | Ξηλώνουν το «Μακεδονία» από τις στρατιωτικές στολές

Διαταγή να αφαιρεθεί η ονομασία «Μακεδονία» από τις στρατιωτικές στολές έδωσε το υπουργείο Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ορισμένοι στρατιώτες, ωστόσο, αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή.

«Πρόστιμο και τιμωρίες»
Δόθηκε εντολή εκ των άνω για την αφαίρεση της επιγραφής «Μακεδονία» από τις στρατιωτικές στολές, που τη φέρουν στην αριστερά πλευρά, σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Οι μεταρρυθμίσεις της υπουργού Αμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα γίνονται πράξη, αφού διατάχθηκε, πριν μερικές ημέρες, να αφαιρεθεί η επιγραφή “Μακεδονία” από τις στρατιωτικές στολές. Επισημάνθηκε επίσης ότι, εάν δεν τηρηθεί η εντολή, θα επιβληθούν πρόστιμο και άλλα μέτρα τιμωρίας.

«Δεν είναι το μόνο… »
»Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο…

»Καθώς ορισμένοι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν σε αυτήν τη διαταγή και δεν αφαιρούν την ονομασία “Μακεδονία”, και αφού η επιγραφή επικολλάται σε ταινία ‘Σκρατς’, αποφάσισαν την αφαίρεση της ταινίας από τις στολές», γράφει η Ρεπούμπλικα.

»Στις 3 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι που είναι και ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων, υπέγραψε διάταγμα για τη σήμανση στις στολές του στρατού ως ‘Στρατός της Βόρειας Μακεδονίας’ (ARSM).

Πηγή: echedoros-a.gr

Απάντηση