Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές Kαβάλας και Θάσου που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Καβάλας και Θάσου λόγω των ζημιών τις οποίες προκάλεσαν τις τελευταίες μέρες οι έντονες βροχοπτώσεις.

Οι δήμαρχοι Καβάλας και Θάσου Θόδωρος Μουριάδης και Λευτέρης Κυριακίδης αντίστοιχα ζήτησαν να κηρυχθούν οι δήμοι τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριο Λαζαρίδη να παρεμβαίνει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα και να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία, με τον κ. Μέτιο να ανταποκρίνεται αμέσως θετικά.

Τη σχετική είδηση έκανε γνωστή με tweet ο βουλευτής Καβάλας.

Σε ό,τι αφορά το νησί της Θάσου οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι 5 και εντοπίζονται στο νότιο κομμάτι του νησιού. Πρόκειται για τις δημοτικές κοινότητες Λιμεναρίων, Ποτού και Μαριών, καθώς και τις κοινότητας Ποταμιάς και Λιμένα.

Στην Καβάλα το σχετικό έγγραφο που στάλθηκε στην Περιφέρεια αναφέρει τις περιοχές του Πολυστύλου και του Δάτου.

Υπενθυμίζεται ότι όταν μια περιοχή κηρυχθεί επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νόμος προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, την «επιστράτευση» όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Απάντηση