Προβλήματα από την κακοκαιρία | Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του δήμου Παγγαίου

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν στον Νομό Καβάλας και δη στα ηπειρωτικά του δήμου Παγγαίου το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στις Ελευθερές και στο Ελαιοχώρι, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να εντοπίσουν το πρόβλημα, με τη διακοπή να επηρεάζει και το σήμα κινητής τηλεφωνίας, ενώ στην Ελευθερούπολη έπεσε μεγάλος όγκος νερού, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα.

Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από μερικές ώρες, με το πρόβλημα να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ, η οποία, μάλιστα, πήρε φωτιά, ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κολόνα παρουσίαζε πρόβλημα εδώ και μέρες και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις τις οποίες έλαβαν από τους ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ θα αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Κοκκινόχωμα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και επιχειρήσεις, ενώ συνεργεία του δήμου Παγγαίου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη και η Πυροσβεστική επιχείρησαν τα μεσάνυχτα για να ανοίξουν δίοδο ώστε να υποχωρήσει ο συσσωρευμένος όγκος του νερού.

Ο Χρήστος Μποσμπότης ανάρτησε φωτογραφίες από το σημείο (βλ. παρακάτω)

Πολλά χιλιοστά βροχής έπεσαν και στον δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα στα Αμισιανά και στο Πολύστυλο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αλλά και στα ορεινά του δήμου, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα, πλην της πολύωρης διακοπής ρεύματος στο Βουνοχώρι, ενώ τα φαινόμενα χαρακτηρίζονται από τοπικότητα.

Απάντηση