Ο Ερντογάν απειλεί: Μας εμποδίζετε την πρόσβαση στη θάλασσα – Τα νησιά είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας!

«Όσοι κάνουν σχέδια σε νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στον Αιγαίο να ξέρουν πως το πεδίο δεν είναι ελεύθερο», είπε Τούρκος πρόεδρος, σε επίσκεψή του σε ναυπηγεία.

ΟΤούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλήσεις θέτοντας ουσιαστικά ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μας περιορίσει τις ακτές μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη δεν αντιτίθεται στον τουρκικό νόμο ή το διεθνές δίκαιο.

«Ως η μακρύτερη παράκτια χώρα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε όλες τις ευκαιρίες μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας εδώ», ανέφερε.

Επίθεση στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τη χώρα μας ότι εμποδίζει την πρόσβαση της Τουρκίας στη θάλασσα.

«Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ», ανέφερε.

Θα αυξήσουμε την στρατιωτική μας υποστήριξη στη Λιβύη

Η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική υποστήριξή της προς την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αν αυτό χρειαστεί και θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει σε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία “αποκλείεται” να οπισθοχωρήσει από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Λιβύη.

Απάντηση