Οι Φίλιπποι τίμησαν τα θύματα της Βουλγαρικής Κατοχής

Οι Φίλιπποι, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου, δεν ξέχασαν τα θύματα της σφαγής της 4ης Οκτωβρίου του 1941 κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής, πραγματοποιώντας εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου και ακολούθως παρέλασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων και του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «Ο Ακρίτας».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και στην επιγραφή των πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (τα έξοδα για την κατασκευή και τοποθέτηση της επιγραφής, την επισκευή μαρμάρων του μνημείου ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων, με συμμετοχή του συγγενή των θυμάτων της σφαγής του Γιώργου Παπαδήμα), «Προσευχή» και Προσκλητήριο Νεκρών, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Αρχών, της Κυβέρνησης και των Συλλόγων.

Πηγή | kavalapost.gr

Απάντηση