Ν. Παναγιωτόπουλος | Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες – Τι είπε για την στελέχωση στον Έβρο

“Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων, γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το όποιο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας μήνυμα για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο κ Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ετοιμότητα και αξιόμαχο στις Ένοπλες Δυνάμεις», ενώ ανακοίνωσε ότι θα έχει κατιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ στις 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

«Είναι σημαντικό τα κανάλια επικοινωνίας να μείνουν ανοικτά ακόμα και σε περιόδους έντασης» επεσήμανε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τους πρέσβεις για την προβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ.

«Το Κυπριακό είναι για μας κορυφαίο πολιτικό θέμα, η Ελλάδα στέκεται με απόλυτη προσήλωση στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι ο σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος που εμφανίζεται πλέον ως καθαρός πάροχος ασφαλείας και ως σταθεροποιητικός παράγων.

Παράλληλα για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε ότι «με τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα γίνεται πιο εντατικά στρατηγικός διάλογος για αναβάθμιση και εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον κατάταξης στη σειρά είναι τέτοιο το οποίο ξεπερνά τις δυνατότητες για σίτιση, υπόδυση και ένδυση  οπλιτών , από την άλλη ωστόσο έδειξε να το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι νεοσύλλεκτοι θα κατευθυνθούν προς τις ακριτικές περιοχές γεμίζοντας υποστελεχωμένες μονάδες.

“Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κατάταξη στη σειρά του Νοεμβρίου. Για κάποιους είναι βολικό καθώς υπολογίζουν ότι θα έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους στις αρχές καλοκαιριού. Βολεύει, κάποιος να καταταγεί τώρα. Υπάρχει όμως ανισορροπία. Κατατάσσονται περισσότεροι από όσους έχει δυνατότητα να εξυπηρετήσει ο στρατός ακόμα και για απλά πράγματα όπως αυτό της ένδυσης, της υπόδησης και της σίτισης. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να επανδρώσουμε τις υποστελεχωμένες μονάδες στον Έβρο και στα νησιά” είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον κατάταξης για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου έχουν εκδηλώσει πάνω από 20.000 άτομα την ώρα που ο στρατός δύναται να ντύσει και να σιτίσει περίπου 13.000 άτομα ανά ΕΣΣΟ.

Απάντηση