Ν. Παναγιωτόπουλος | Δεν μου αρέσει η Συμφωνία- Έκανα μια νομική θεώρηση

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις αναγκάστηκε να προβεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος, εξερχόμενος από τη Βουλή και σύμφωνα με αθηναϊκά ΜΜΕ τόνισε ουσιαστικά ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του, προσπαθώντας να κατευνάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. 

Συγκεκριμένα, ο Καβαλιώτης πολιτικός δήλωσε :«εξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι χθες στο συνέδριο του ECONOMIST μπροστά σε διεθνές ακροατήριο είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος».

Ήταν σαφής ο αποδέκτης… ήταν σαφές για ποιον ήταν. Απλά αυτό έγινε ανεπαίσθητος στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση. Είναι μια νομική θεώρηση δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει. Προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία. Προφανώς δεν αρέσει στην Κυβέρνηση…». Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του ECONOMIST, αυτολεξεί: «Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Απάντηση