Κεραμέως | Δεν θα δημιουργήσουμε ειδικό καθεστώς στα πανεπιστήμιο

Στο Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει το μπαλάκι η κυβέρνηση για το θέμα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή, με μια τοποθέτηση απάντηση στο χθεσινό αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛ για αλλαγή της διάταξης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη δική της πρόταση, δηλαδή οι δημόσιες Αρχές να έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες τόσο εντός όσο και εκτός ΑΕΙ και λέει ΟΧΙ στην πρόταση για επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου ο οποίος αναφερόταν σε έκνομες πράξεις μόνο εντός ΑΕΙ.

“Βάζουμε τέλος στο παράλογο. Πράττουμε το αυτονόητο” είπε η κα Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αντιμετωπίζει και φαινόμενα όσων πράττουν έκνομες ενέργειες εκτός πανεπιστημίων και βρίσκουν καταφύγιο εντός πανεπιστημιακών χώρων.

“Εξομοιώνεται ο πανεπιστημιακός με δημόσιο χώρο για την αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων. Είναι λάθος να αφήνουμε παραθυράκια γιατί εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει η ρύθμιση ανεφάρμοστη. Αν θέλουμε πραγματικά ελεύθερη διακίνηση ιδεών χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και γραμμές , χωρίς αστερίσκους, παραθυράκια και αναστολές” είπε επαναλαμβάνοντας ότι η εφαρμογή της ρύθμισης θα δίνει δυνατότητα αδιαμεσολάβητης παρέμβασης στην αστυνομία, χωρίς παρέμβαση πρυτανικού συμβουλίου.

πηγη | real.gr

Απάντηση