Καβάλα | Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το προσφυγικό

Δεκτό έκανε το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019 το αίτημα των επικεφαλής των συνδυασμών «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλου, «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» Βαγγέλη Παππά και «Συνεργασία για την Καβάλα» Νίκου Ξανθόπουλου για έκτακτη συνεδρίαση για το camp προσφύγων και μεταναστών στο Ασημακοπούλου και συνολικά για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό θέμα στην Καβάλα.

Η έκτακτη ειδική συνεδρίαση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00.

Η ανακοίνωση των τριών επικεφαλής: 

«Η δομή του «Ασημακοπούλου» παίρνει πλέον τη μορφή μόνιμου κέντρου φιλοξενίας»
«Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, πυκνώνουν καθημερινά που εμπεδώνουν την άποψη πως η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» παίρνει τη μορφή πλέον μόνιμου κέντρου φιλοξενίας. Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με αναφορές που εμπλέκουν το τελευταίο διάστημα το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε σχετικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, μας κάνει να ανησυχούμε για ό,τι δρομολογείται για την πόλη της Καβάλας και τον Δήμο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καβάλας, αναπτύσσοντας προσωπική στρατηγική σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, απομακρύνεται σιωπώντας από ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τα οποία θα έπρεπε να καθορίζουν τη στάση του. Φαίνεται πως έχει ξεχάσει παλαιότερες δημόσιες αναφορές του σχετικές με την όλη διαχείριση της δομής φιλοξενίας, το Περιγιάλι και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να συγκαλέσετε το σώμα σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» (η οποία δομή πρέπει να μεταφερθεί εκτός αστικού ιστού της Καβάλας, σε άλλον καταλληλότερο χώρο, εφαρμόζοντας έτσι άλλα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας) και την ουσιαστική συζήτηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» και την αναβάθμιση της περιοχής του Περιγιαλίου».

 

Απάντηση