Κάμερα ασφαλείας πιάνει διαρρήκτες στην Ελευθερούπολη | Χιλιάδες ευρώ η ζημιά σε καταστήματα από σπείρα που κλέβει τσιγάρα (Βίντεο)

Κάτι παραπάνω από φόβο προκαλούν στους επαγγελματίες της Καβάλας οι διαρρήξεις καταστημάτων. Πιο συγκεκριμένα στον δήμο Παγγαίου το τελευταίο 15νθήμερο καταστήματα έχουν γίνει στόχοι σπείρας όπου κλέβει προϊόντα καπνού. Σε κάποιες περιπτώσεις η ζημιά είναι άνω των 5 ή των 10 χιλιάδων ευρώ. 

Στόχος των διαρρηκτών είναι τα καταστήματα, τα μίνι μάρκετ, τα περίπτερα και τα πρατήρια καυσίμων που πωλούν είδη καπνού.

Οι “ποντικοί” φαίνεται πως έχουν μελετήσει πολύ καλά κάθε τους βήμα καθώς στοχεύουν σε περιοχές που δεν είναι τουριστικές με αποτέλεσμα η αστυνομική δύναμη να είναι μειωμένη. Αλλωστε δύο περιπολικά καλούνται να δράσουν στο πάνω απο 60 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο (Νέα Ηρακλείτσα, Πέραμος εως και παραλία Οφρυνίου).

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι επαγγελματίες έχουν αγανακτήσει και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους είτε με περιπολίες που κάνουν ή ίδιοι είτε οργανώνονται σε ομάδες.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr οι διαρρήκτες έχουν ανοίξει καταστήματα σε Παλαιοχώρι, Ελευθερούπολη, Αντιφιλίππους και Αμισιανά.

Σύμφωνα με το βίντεο οι δράστες φαίνονται την ώρα που έχουν μπει σε κατάστημα της Ελευθερούπολης στο οποίο έφτασαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Ford το οποίο είχε κλαπεί την ίδια μέρα από την Μεσοράχη Σερρών και σύμφωνα με το kavalanews.gr το ίδιο όχημα συμμετείχε σε διαρρήξεις σε Ξάνθη και Δράμα.

Στο βίντεο επίσης φαίνεται οτι οι δράστες δεν χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών ή τσάντες αλλά γλάστρες.

Οι πέντε κουκουλοφόροι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι καθώς αρχικά έσπασαν τη σειρήνα από το σύστημα συναγερμού και στη συνέχεια παραβίασαν την πόρτα ή τα στόρια, δρώντας αστραπιαία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες εκτός από τσιγάρα πήραν και την ταμειακή μηχανή αλλά και μετρητά.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, πιο τυχερός στάθηκε ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην επιχείρηση του οποίου προσπάθησαν να μπουν οι δράστες αλλά τα σκυλιά το απέτρεψαν.

Απάντηση