“Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ”

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ την συζήτηση που εξελίσσεται για την συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις στο Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Το αν είναι καλή η κακή η συμφωνία των Πρεσπών (προσωπικά τη θεωρώ έγκλημα κατά της Ιστορίας και πηγή κινδύνων για το μέλλον) μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά για το νόμιμο της διαδικασίας δεν τίθεται θέμα, παραβιάστηκαν ακόμη και τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονταν από την ίδια την συμφωνία. Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό για τον Λαό και το Έθνος, άρα ότι είναι αντίθετο στην πλειοψηφία του Λαού είναι ενάντια στο Σύνταγμα και δεν χωράει ούτε μεν ούτε αλλά. Για τις Τράπεζες πλέον πρέπει να καταλάβουν όλοι πως το μεγάλο κόλπο ήταν το Ιδιωτικό Χρέος των Τραπεζών να γίνει Κρατικό, μας είπαν ψέματα πως δεν μπορούσαμε να δανειστούμε και για αυτό έπρεπε να μπούμε σε Μνημόνια , μας είπαν ψέματα πως αν δεν μπούμε στα Μνημόνια δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ( από τα 241 δις που μας πιστώθηκαν από τα μνημόνια , μόνο 9,7 δις μπήκαν στον Κρατικό προϋπολογισμό) Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ξεκάθαρα πως όλα έγιναν για να σωθούν οι Τράπεζες ( Ολι Ρεν, Νταϊσεμπλουμ κτλ.) η ΕΚΤ παραβιάζει κάθε ημέρα τους κανόνες λειτουργίας της για χάρη των Τραπεζών και των Δανειστών. Μέσα σε όλα αυτά οι Τράπεζες έχουν αποθρασυνθεί και πλέον κατάφεραν να έχουν την απαίτηση να μπορούν να κάνουν κατασχέσεις χωρίς καν απόφαση δικαστηρίου, η πολιτική ζωή της Χώρας μας είναι χρηματοδοτούμενη από το Τραπεζικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ επίσης ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο, άρα μην περιμένουμε από τους πολιτικούς που έχουν τις ευλογίες των ΜΜΕ και των Τραπεζών να είναι με το μέρος μας .

Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που παραβιάζουν κάθε ημέρα βασικές αρχές της Δημοκρατίας της Ισονομίας και της Δικαιοσύνης , υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά που θα τα πούμε από κοντά στις Σέρρες (Εθνικής Αντίστασης 34) στη σχολή χορού ΚΕΔΗΣ το Σάββατο 06/04/2019 και ώρα 18:00 και στην Καβάλα στο Ξένοδοχείο Galaxy Airotel (Ελευθ. Βενιζέλου 27), στην αίθουσα Νέστος την Κυριακή 07/04/2019 και ώρα 18:00.

Σκοπός μας είναι να μάθουμε , να οργανωθούμε και να δούμε τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για την ανατροπή όλων των παραπάνω . Τρόπος και εργαλεία υπάρχουν , πάντα υπήρχαν το θέμα είναι η γνώση και η δράση . Κανείς δεν θα μας σώσει , μόνοι μας θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Μην περιμένουμε από τους βολεμένους να δεχθούν να χάσουν αυτά που έχουν για τον καθημερινό αγωνιστή της ζωής . Κανείς σκλάβος δεν κέρδισε την ελευθερία του με παρακάλια . Νικάμε τον φόβο , κερδίζουμε την ζωή που μας αξίζει .

Ισονομία, Δικαιοσύνη για όλους.

Θ.Κ.

Απάντηση