Επιστολή του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας στον Υπουργό Υγείας

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απέστειλε ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου του Νομού Καβάλας για τους ογκολογικούς ασθενείς και τη νοσηλεία τους.

Αναλυτικά ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας ένα Εθελοντικό Σωματείο αναγνωρισμένο από το Κράτος με Αριθ. Μητρώου 01124ΦΣ12016Ο68Ν/1155 και Πιστοποιημένο σας φορέας παροχής Κοινωνικής Φροντίδας ( ΦΕΚ.1106/19-4-2016, ) εκτός των άλλων δράσεων του ευρίσκετε καθημερινά στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας προσφέροντας τις υπηρεσίες του στου Ογκολογικούς Ασθενείς του παραπάνω τμήματος .

Σήμερα οι Ογκολογικοί Ασθενείς όταν χρειαστούν κλινική θεραπεία μετακινούνται στις ανάλογες Κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας και συνυπάρχουν με τους ασθενείς των κλινικών αυτών με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους λόγο του επιβαρυμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις μεταφέρονται στα αντικαρκινικά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στην Αλεξανδρούπολη με σοβαρό οικονομικό κόστος και αρκετή ταλαιπωρία .

Αυτή την στιγμή το τμήμα αυτό εξυπηρετεί 6.000 ασθενείς τον χρόνο, των Νομών Καβάλας , Δράμας και Ξάνθης και το Ανατολικό Τμήμα του Νομού Σερρών . Η τάση προσέλευσης ασθενών είναι αυξητική λόγο περιορισμού του οικονομικού κόστους τους ,της ελαχιστοποίησης της ταλαιπωρίας και της ικανοποιητικής ποιότητας της προσφερόμενης υπηρεσίας του τμήματος .Έχει δηλαδή γίνει το τμήμα αυτό μια μονάδα αποκέντρωσης προσφέροντας ποιότητα υπηρεσίας και οικονομικό όφελος στους Ογκολογικούς Ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της ΑΠΜΘ, καθώς και αποσυμφόρηση στις Ογκολογικές Μονάδες της Θεσσαλονίκης .

Μετά τα παραπάνω , το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας έχει πιά όλες τις προϋποθέσεις για να αναβαθμισθεί σε Ογκολογική Κλινική μικρής εμβέλειας . Έχει στην διάθεση του έναν μόνιμο Ογκολόγο γιατρό με βαθμό Διευθυντή και δύο επικουρικές Ογκολόγους γιατρούς με τριετή σύμβαση εργασίας . Ακόμη στο Ογκολογικό αυτό Τμήμα το Νοσηλευτικό Προσωπικό που εργάζεται είναι άριστα εκπαιδευμένο και με μεγάλη εμπειρία . Έτσι λοιπόν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει η κλινική αυτή με μηδενικό ως ελάχιστο οικονομικό κόστος για το Κράτος . Πρόβλημα για την μεταβολή αυτή είναι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου , ένα γραφειοκρατικό δηλαδή στοιχείο το οποίο σας παρακαλούμε να άρετε για να γίνει η προτεινόμενη αναβάθμιση . Πιστεύουμε ότι θα σκύψετε με συμπάθεια και ευαισθησία πάνω στο πρόβλημα ,

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Φώτου

Απάντηση