Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: Ξηλώνεται η άσφαλτος της παλιάς οδού Καβάλας-Δράμας

ΗΕφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου άρχισαν οι εργασίες αποξήλωσης του ασφαλτοτάπητα της παλαιάς επαρχιακής οδού Καβάλας-Δράμας που διέρχεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων» που είναι ενταγμένο στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στον άξονα «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με φορέα υλοποίησης την Εφορεία μας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η επισκεψιμότητα του χώρου δε θα διακοπεί, και η Εφορεία τονίζει ότι προσδοκά στην κατανόηση των επισκεπτών για την τροποποίηση στις ακολουθημένες ως τώρα διαδρομές.

Η διαδρομή από την Βασιλική Α΄ τροποποιείται και ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει είτε προς το Μουσείο και την έξοδο από τον Χώρο, είτε να επιστρέψει προς την Βασιλική Α’ και να συνεχίσει προς το Οκτάγωνο, μέσω της νέας διαδρομής και να επιστρέψει πάλι πίσω από την ίδια διαδρομή προς την έξοδο του Θεάτρου.

Η πρόσβαση προς τη «Φυλακή του Αποστόλου Παύλου» θα γίνεται μόνο από την Βασιλική Α’ και θα είναι ελεγχόμενη ως προς τον αριθμό των επισκεπτών ανά φορά.

Για λόγους ασφαλείας δε θα είναι πλέον δυνατή η κίνηση επισκεπτών και διερχομένων κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού.

Απάντηση