Αντιδρά το ΚΙΝΑΛ στη συμφωνία Μέτιου – Σιμιτσή για την αντιπεριφέρεια Καβάλας | Τι έχει “κλειδώσει”

Τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται συμφωνία μεταξύ του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου με τον Κωστή Σιμιτσή (στηριζόμενο απο το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές) για την θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. 

Με το που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη είδηση, η ΝΟΔΕ Καβάλας έσπευσε να “συγκρατήσει” τον Χρήστο Μέτιο εκφράζοντας την αντίθεσή της για τον “διορισμό” Σιμιτσή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο παρατάξεις υπάρχει και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σύντομα και αντέχει στην κριτική που ασκείται.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας τάχθηκε ξεκάθαρα ενάντιος αυτής της απόφασης ενώ οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές δεν έχουν εκφραστεί ακόμα δημόσια.

Η… ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Το κλίμα στη ΝΟΔΕ μέχρι και λίγο μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου ήταν φορτισμένο με συνεχείς κόντρες και αντιπαραθέσεις, κάτι που ξεκίνησε νωρίτερα με μέλη της Νομαρχιακής της ΝΔ να στηρίζουν (άλλοι φανερά και άλλοι όχι) την υποψηφιότητα του “αντάρτη”  Χριστόδουλου Τοψίδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες μέρες ο Κωστής Σιμιτσής συνάντησε την ομάδα του και έλαβε το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η συνεργασία και να γίνει ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής στην συμφωνία Μέτιου – Σιμιτσή και την εμπλοκή του ή όχι στην “κλεισμένη συμφωνία”, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες – ημέρες.

Σε επίπεδο ομάδων (δηλαδή και απο την πλευρά Μέτιου) η συμφωνία δείχνει να έχει ολοκληρωθεί και θεωρούνται όλα πλέον τετελεσμένα.

Δώσανε τα χέρια…

Η συνεργασία της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” του Χρ. Μέτιου και της “Περιφέρειας σε Δράση” του Κ. Σιμιτσή ωστόσο, πρέπει να συγχωνευθούν διότι μόνο η παράταξη της εκάστοτε διοίκησης μπορεί να ορίσει χωρικό αντιπεριφερειάρχη.

Ετσι, οι σύμβουλοι των δύο παρατάξεων που θα συνεργαστούν συμπληρώνουν τον αριθμό 22 (17+5) και άρα για να δημιουργηθεί απόλυτη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο των 51 μελών χρειάζονται άλλοι 4 με τις συζητήσεις να συνεχίζονται με όλες τις παρατάξεις πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Τα τηλέφωνα από το Μοσχάτο…

Ο Χρήστος Μέτιος πάντως είναι αντίθετος, παρά τις πιέσεις απο τα κεντρικά της ΑΘήνας, στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Τοψίδη,κάτι που φυσικά και θα ήθελε ένα τμήμα της της ΝΔ.

Θέσεις στη νέα διοίκηση αναμένεται να λάβουν (από τους αιρετούς) τόσο ο νυν αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης όσο και ο νεοεκλεγείς Αλέξης Πολίτης.

ΚΛ

Απάντηση