Έρχεται μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο | Πού θα φτάσει τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα θα περιοριστούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, και κυρίως το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επεκταθούν από την Αφρική, προς την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα meteo.gr, το Σάββατο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα αγγίξει τους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 21/06 έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25/06.Παρατηρούμε ότι από τη Δευτέρα 24/06 και από τα βόρεια η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Απάντηση